Nakon tetoviranja tetovažu možemo zaštititi na dva načina, zaštitnom folijom ili gazom. Ukoliko koristimo zaštitnu foliju ne smijemo je držati preko tetovaže duže od dva sata. Folija onemogućava disanje kože pa znoj koji se stvara ispod folije može izbaciti boju iz kože. Nakon skidanja zaštitne folije tetovažu moramo isprati mlakom vodom i nastaviti s tretmanom zacjeljivanja.

   Ukoliko tetovažu prekrivamo gazom, moramo je zadržati od 12 do 24 sata. Gaza upije višak kreme i daje potrebnu vlažnost tetovaži. Tetovaža u prvim satima nakon tetoviranja može izbaciti malo boje i sukrvice pa je gaza prikladnija zaštita jer upije višak tekućina. Poželjno je gazu zadržati preko noći. Nakon 12 do 24 sata moramo skinuti gazu, tetovažu isprati mlakom vodom i nastaviti s tretmanom zecjeljivanja.

   Tetoviranje je samo pola obavljenog posla. Druga polovica je liječenje, tj. briga koja se mora posvetiti tetovaži u prvim danima nakon tetoviranja. Mogući ožiljci, slaba postojanost boja, infekcije, izbljeđivanje, itd... mogu biti posljedice nepravilnog liječenja, odnosno zacjeljivanja tetovaže. Zato je pravilno zacjeljivanje tetovaže jako bitno kako bi se cijeli proces priveo kraju.
- Zadržite tetovažu prekrivenu gazom od 12 do 24 sata nakon tetoviranja. Nakon toga skinite gazu.

 - Ako se gaza zalijepila za tetovažu ne potežite je sa kože jer možete s njom povući i boju s tetovaže. Smočite gazu mlakom vodom i gaza će se odlijepiti.

- Operite tetovažu blagim sapunom od viška boje i stare kreme i s ručnikom ne trljajte po tetovaži. Blagim pokretima odstraniti višak vode s tetovaže. 

- Gazu nije potrebno ponovo stavljajti preko tetovaže. Ukoliko ste izloženi brašnu, prašini, cementu ili drugim nečistoćama, tada je potrebno tetovažu zaštititi gazom kako ne bi nastale infekcije.

- Ne stavljajte alkohol na tetovažu, niti je mažite vazelinom ili nekom drugom kremom.

- Tetovažu počmite mazati s BEPANTHEN kremom najmanje 4 - 5 puta dnevno u slijedećih 7 - 10 dana. Bepanthen kremu nanesite u tankom sloju na tetovažu.

- Tetovaža se ne smije osušiti. Bepanthen krema daje potrebnu vlažnost tetovaži i pospješuje regeneraciju kože. Osim toga spriječava infekcije i stvaranje krasta koje, kada bi ispale, povukle bi sa sobom i boju s tetovaže pa bi se u tom slučaju tetovaža morala naknadno popravljati. Bepanthen krema se može kupiti u svim ljekarnama.

- 2 do 3 dana nakon tetoviranja, gornji sloj kože početi će se guliti. To je normalno jer se skida stari, oštećeni sloj kože a nastaje novi. Otprilike 7 do 10 dana, kad u potpunosti nastane novi sloj kože, proces zacjeljivanja je završen. Tada tetovažu trebamo prestati mazati s Bepanthen kremom.

- Ukoliko je nakon zacjeljivanja koža na tetovaži suha, možemo tetovažu povremeno namazati s hidratantnom kremom u tankom sloju 1 do 2 puta dnevno kako bi joj pružili potrebnu vlažnost.

- Ne kupajte se u moru niti izlažite tetovažu suncu dok traje proces zacjeljivanja.
 

Higijena poslije tetoviranja - After care
Naslovna | Tattoo Galerija | Tattoo Katalog | Higijena i Zacjeljivanje | Povijest | Linkovi | Info | E-mail | Studio
Tattoo Studio
B.Jurjeva 8
23000 Zadar
Radno Vrijeme:
10-13 i 17-20

Informacije i narudjbe na
098/178 66 22
ili
tattoo@zd.t-com.hr